Hatékonyságnövelés eredményesen KKV-knak is

Hatékonyságnövelés

A hatékonyság növelése elengedhetetlen a piaci versenyhelyzet kiéleződésével. A folyamatok hatékonyságának vizsgálata megfigyeléseken és méréseken alapul. Mivel a folyamatok magas százalékát a cégben dolgozó kollégák végzik, így az ő személyes hatékonyságukat is kiemelten kezeljük. Az agilis módszertan előnyeit, legfontosabb elemeit kiemelve dolgozunk a projekt során.

Hatékonysági mutatók és ami mögöttük van

A hatékonysági mutatók mögött számos tényező meghúzódhat, mégis a legfontosabb az emberi tényező, hiszen a folyamatok zöme mögött egyének állnak. Amikor a hatékonyság mérőszámait keressük és határozzuk meg, mindig figyelembe kell venni a kollégák személyes állapotát és hatékonyságát, hogy teljes képet kapjuk a vállalati hatékonyságról.

Hatékonyság mérése

Ahány cég, ahány kultúra, annyi mérési lehetősége van a hatékonyságnak. Ugyanakkor a nap végén mégis az számít, hogy az ügyfelek elégedettek lesznek-e a termékkel vagy a szolgáltatással. A hatékonyság fő mutatói ezt a végeredményt vetítik előre.
Eddigi tapasztalataink alapján a hatékonyság legjobban
• a hibák számával,
• a tartalmasan eltöltött munkaidővel,
• a folyamatok egyszerűségével
• és az ügyfélpanaszok számával mérhető a legjobban.

Személyes hatékonyság fejlesztése

A program során képet alkotunk a cég és a benne dolgozó kollégák személyes hatékonyságáról, ami a fejlesztések alapjait képezi, ezt követően mini tréningek és fejlesztő interaktív workshopok keretén belül megkezdjük a cég fejlesztését. Továbbá lehetőség nyílik a szervezet fejlesztés irányába továbblépni. A személyes hatékonyság az alapja a vállalat hatékonyságának. A hatékonytalan munkavégzés eredményezi az újra és újra előforduló hibákat. Sokszor a hét elején elkövetett rutin hibákat a hét végéig javítják a kollégák ezzel felesleges munkát, hatékonytalan munkavégzést generálva. Az egyéni fejlesztések és hatékonyság növelése képes ezt minimálisra csökkenteni, ezzel növelve a vállalati hatékonyságot.